News

Bavo Spreuwers

Bavo Spreuwers

Close
LiNK Engineering

info@linkengineeringgroup.com

+32 (0) 3 361 65 00

Waarom wij heel bewust streven naar werkgeluk

De tijd dat burn-outs onder de mat werden geveegd en afstompend werk als normaal werd beschouwd ligt achter ons. Vandaag staan persoonlijke ontwikkeling en werkgeluk bovenaan de agenda. Als jonge werkgever omarmen we deze evolutie. Meer nog, LiNK Engineering Group probeert deze tendens mee vorm te geven.

De manier waarop we naar werk kijken is in volle transitie. Waar werken vroeger vaak beschouwd werd als een noodzakelijk kwaad dat voor het levensonderhoud van je gezin moest zorgen, staat persoonlijke ontwikkeling en voldoening steeds meer voorop. Hoewel salaris uiteraard belangrijk blijft, gaan we dus steeds meer op zoek naar de job die past bij onze persoonlijkheid en overtuigingen. De pandemie zorgde voor een gevoelige versnelling van deze tendens. Het resultaat is een verhoogde aandacht voor mentaal welzijn en een veel volatielere arbeidsmarkt. Wie niet gelukkig is op zijn of haar werk, zal immers vroeg of laat vertrekken.

Die context stelt werkgevers voor nieuwe uitdagingen. Toch zijn wij ervan overtuigd dat dit in de eerste plaats gelijkstaat een ton aan nieuwe opportuniteiten. Werkgevers worden namelijk gedwongen om het onderste uit de kan te halen en te zorgen voor zo aantrekkelijk mogelijk taken- en verloningspakket op maat van de individuele werknemer. Bij LiNK – dat boven het doopvont werd gehouden te midden van deze veranderende context – vormt die logica ons uitgangspunt.

Wie bij ons ingeschakeld wordt als projectmedewerker, kan dus rekenen op een aantal duidelijke troeven. Zo zijn onze mensen steeds projectmatig tewerkgesteld, waardoor constante vernieuwing de facto ingebakken zit in het takenpakket. Mensen die voldoening halen uit het leggen van nieuwe contacten, het uitbouwen van een groot netwerk en het omarmen van nieuwe uitdagingen, zijn bij ons dus aan het juiste adres.

Daarnaast dragen onze high-end engineering- en constructieprojecten rechtstreeks bij aan de duurzamere wereld van morgen. Dit soort grootschalige realisaties, bijvoorbeeld binnen de Antwerpse haven, hebben immers onmiskenbaar een grote impact op de omringende context. Onze projectmedewerkers dienen dus onmiskenbaar een hoger doel, opnieuw een belangrijke motor voor werkgeluk en duidelijk in lijn met de heersende tijdsgeest.

Die afwisselende en impactvolle jobinhoud koppelen we aan werkzekerheid en een duidelijke aandacht voor work-life balance. Zo krijgen projectmedewerkers bij ons de kans om waar mogelijk hun persoonlijke wensen in te bouwen in het verhaal van hun loopbaan. Zo is een sabbaticalperiode na een intens project waarin men het beste van zichzelf heeft gegeven zeker niet ongewoon. Voorts zijn ook alle bouwstenen van het verloningspakket bij ons from scratch bespreekbaar. Wie dus een e-bike en een gezinswagen verkiest boven een luxueuzere wagen of een zo hoog mogelijk brutoloon, zal gehoor krijgen.

Dat alles kan alleen omdat we binnen LiNK al onze consultants persoonlijk benaderen en leren kennen. Niemand is bij ons dus een nummer op een bepaald project. De sterke groepsgeest en een grote onderlinge gunfactor, die we ook verder aanscherpen in onze collectieve activiteiten, hoeft dan ook niet te verbazen. Met andere woorden: LiNK Engineering Group is een kind van zijn tijd. Het biedt zijn vandaag zo gegeerde projectmedewerkers een uitdagende, afwisselende job met een maatschappelijke meerwaarde, en dat afgesteld op maat. Kortom, een context waarin werkgeluk alle kansen wordt gegeven.