News

Bavo Spreuwers

Bavo Spreuwers

Close
LiNK Engineering

info@linkengineeringgroup.com

+32 (0) 3 361 65 00

LiNK bestaat 2 jaar. Nog niet ge-Link-ed?

LiNK Engineering Group bestaat 2 jaar. Deze heugelijke gebeurtenis is voor ons de ideale gelegenheid om in de achteruitkijkspiegel te kijken en stil te staan bij wat we in die korte tijd hebben gerealiseerd. Een oefening die onze overtuigingen versterkt en vooral zorgt voor extra goesting in wat er nog allemaal zit aan te komen.

Dag op dag twee jaar geleden werd LiNK Engineering Group geboren. De doelstelling was kristalhelder: we wilden als technisch studie- en project staffing bureau een duidelijke meerwaarde bieden aan onze klanten en medewerkers, en op die manier bijdragen aan de duurzamere en efficiëntere wereld van morgen. Thought leadership vormt ons streefdoel, onze unieke marktpositie de voornaamste troef.

Symbool van betrouwbaarheid

Hoewel LiNK opstartte tijdens de tweede en bijzonder hevige coronagolf, slaagden we er toch in om voet aan de grond te krijgen. Twee jaar later zijn we ontegensprekelijk een gerespecteerde partner voor diverse industriële klanten. Aan deze bedrijven bieden we project guidance over de volledige lengte van een project, en dat in een diversiteit van industriële sectoren. Dat groeitraject is - first and foremost - de verdienste van onze mensen. Door hun overduidelijke expertise en knowhow slagen we er in om ons, ondanks onze jeugdige leeftijd, in de markt te zetten als waardevolle gesprekspartner.

Deze snelle ontwikkeling leverde al heel wat concrete resultaten op voor de LiNK Engineering Group. Dat kan ook gezegd worden van de afdeling LiNK Inspection. Onze inspecteurs, een sterk team dat bedrijven ondersteuning biedt bij niet-wettelijke inspecties, bouwde op korte termijn een betrouwbaar imago op. Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen, is dit team vandaag in volle uitbreiding.

Ook onze LiNK Academy, die praktijkgerichte opleidingstrajecten aanbiedt voor geïnteresseerden binnen de sector, werd dit najaar met succes gelanceerd. Hiermee faciliteren we niet alleen een vloeiende kennisoverdracht, we bouwen ook volop aan ons eigen ecosysteem en slaan de brug tussen de onderwijswereld en de praktijk. Binnenkort zullen de eerste certificaten worden uitgereikt, de volgende trajecten worden al volop klaargestoomd en zullen in 2023 gelanceerd worden.

Persoonlijke groei

Maar bovenal moet het groeiverhaal van LiNK begrepen worden als een verhaal dat mensen zoveel mogelijk kansen wil geven om zich ten volle te kunnen ontwikkelen. Het aanbieden van deze individuele groeitrajecten staat voor ons dus centraal. Zo proberen we ook in een zeer competitieve arbeidsmarkt het verschil te maken als werkgever. Ons HR-beleid is gericht op de persoonlijkheden achter onze medewerkers. We bekijken in samenspraak waar hun motivaties, talenten en ambities zich bevinden en proberen dit maximaal te linken aan een specifiek project.

Deze werkwijze trekken we door naar ons rekruteringsbeleid, dat duidelijk gericht is op persoonlijke competenties en motivatie. We zijn ervan overtuigd dat kennis en harde skills altijd kunnen worden verworven en daarom focussen we op wie mensen zijn en wat ze willen bereiken. Of beter: welke bijdrage ze willen leveren aan de wereld rondom hen. We don’t hire for skills, we hire for attitude. You can always teach them skills.

Kortom, na twee jaar kunnen we alleen maar trots zijn. We heffen het glas en kijken met veel vertrouwen de toekomst tegemoet. Wij hopen de komende jaren nog heel wat ambitieuze en talentvolle profielen te kunnen linken aan complexe uitdagingen en zo mee te bouwen aan een betere wereld. Leg jij binnenkort ook de LiNK?