From April 17 to July 11 2024: "Civil Supervisor" course // Read more

News

Bavo Spreuwers

Bavo Spreuwers

Close
LiNK Engineering

info@linkengineeringgroup.com

+32 (0) 3 361 65 00

LiNK Engineering: consultancy op maat van de noden van vandaag

Wij zijn mee met de tijd (en dat is een understatement)

In tijden waarin zowat de hele engineeringwereld wordt geconfronteerd met een schijnbaar oneindige set aan nieuwe mogelijkheden, slagen wij er dankzij onze unieke structuur en marktpositie in om ons te onderscheiden. Op die manier bieden we een unieke meerwaarde voor onze mensen, en voor de wereld van morgen.

Het verhaal van LiNK Engineering begint in volle lockdownperiode. In het najaar van 2020 steekt – ondanks de ogenschijnlijk onmogelijke context voor nieuwe spelers op de markt – een groep ervaringsdeskundigen de koppen bij elkaar. Zij voelen dat corona een totaal nieuwe realiteit heeft gecreëerd, waardoor er nood is aan een speler die op volledig andere en vernieuwende manier aan projectbegeleiding doet.

Die nieuwe werkelijkheid waarbinnen we ons voortaan begeven is er niet enkel een waarin thuiswerk evident is, maar vooral een waarin ieder bedrijf in sneltempo wordt gedwongen om na te denken over de klimaatimpact van hun eigen activiteiten. Met andere woorden: op een andere manier nadenken over de positie in de waardeketen en de samenleving en welke technologieën hierbij worden gebruikt. Wellicht nog belangrijker is de denkoefening rond de inclusie van nieuwe technologieën en methoden om die klimaatimpact naar beneden te krijgen en circulair denken te bevorderen.

Iedereen is een project op zich

Voor de engineering en consultancywereld opent deze combinatie een ongezien blik aan nieuwe mogelijkheden. Omdat geen enkele vorm van bedrijfsvoering nog zeker lijkt van zijn voortbestaan, verandert de invulling van het begrip feasability vandaag zienderogen. In de wetenschap dat bedrijven zelf onmogelijk alle expertise in eigen huis kunnen hebben, worden studiebureaus bedolven onder de aanvragen. De krapte op de arbeidsmarkt bereikt hierdoor ongeziene hoogtes, waardoor de manier van rekruteren volledig wordt omgegooid. Mensen gaan niet langer op zoek naar een job, maar de sector is steeds actief op zoek het beschikbare talent. LiNK Engeneering gebruikt precies deze wereld als referentiekader.

Door onze specifieke marktpositie op het snijpunt van de werelden van consultancy en engineering kunnen wij een unieke meerwaarde bieden voor de partners op zoek naar de juiste mensen, en dus ook voor het talent op zoek naar de geschikte uitdaging. Bij ons staat elke consultant gelijk aan een project. Dat vertaalt zich in tailormade oplossingen voor iedere consultant die via LiNK engineering wordt uitgestuurd naar een klant, en een duidelijke beleid gericht op het versterken van de interne cohesie tussen de consultants.

Verbinding creëren

De juiste persoon aan het juiste verhaal koppelen is voor ons niet het resultaat, maar het vertrekpunt. Vanuit deze filosofie zijn wij ervan overtuigd een meerwaarde te kunnen bieden voor bedrijven doorheen dit tijdvak van transitie. Hierbij proberen we verandering te faciliteren in de (hernieuwbare) energiesector, maar ook de industriële sector en metallurgie, de chemie, de olie- en raffinagesector, de farmaceutische sector, de voedingswereld, de bouw en zelfs de (digitale) supply chain. Kortom, in zowat alle sectoren die de wereld van morgen zullen vormgeven.

De moeilijke context waarin het verhaal werd opgestart bleek het succes niet te kunnen tegenhouden. De duidelijke groeicijfers die LiNK Engineering na anderhalf jaar kan voorleggen, bewijst dat onze benadering aanslaat. De ambities zijn dan ook duidelijk: tegen 2023 willen ze naar 150 tewerkgestelde consultants. Kleinschaligheid blijft hierbij wel het uitgangspunt. Bovenal wil LiNK een verhaal schrijven van oneindige verbinding, zoals ook wordt gesymboliseerd in ons logo.