From April 17 to July 11 2024: "Civil Supervisor" course // Read more

News

Bavo Spreuwers

Bavo Spreuwers

Close
LiNK Engineering

info@linkengineeringgroup.com

+32 (0) 3 361 65 00

Een duurzame toekomst is dichterbij dan we denken

Hoe wij het verschil maken in een tijdperk van verandering

Nadat corona alle zekerheid definitief van het toneel leek te hebben verdreven, is er vandaag een nieuwe wereld vol opportuniteiten opengegaan voor innoverende bedrijven in de haven en daarbuiten. De klimaattransitie biedt voor bedrijven met de focus op de toekomst een ongeziene waaier aan mogelijkheden. LiNK Engineering Group helpt al deze spelers om zich te enten op deze vernieuwde context.

Een aanvankelijk onbekend en eerder ongevaarlijk geacht longvirus uit China dat uitgroeit tot een wereldwijde pandemie met ongeziene gevolgen. Een sluimerend spanningsveld in Oekraïne dat plots omslaat in een bloederig conflict met grote geopolitieke gevolgen voor de rest van de wereld. Als er iets is dat we de voorbije maanden en jaren hebben geleerd, is het dat de toekomst, zelfs op relatief korte termijn, heel moeilijk te voorspellen valt.

Nieuw tijdperk

Die schijnbaar plotse veranderingen in de context had echter ook heel andere gevolgen. Zo nam het collectief besef rond de urgentie van de klimaatproblematiek enorm toe en kwam de bedrijfswereld duidelijk tot inzichten over de afhankelijkheid van een mondiale supply chain. Dit zette dan ook een duidelijke koerswijziging in gang die geënt is op meer duurzaamheid, innovatie en toekomstgerichtheid. Deze nieuw ontstane realiteit staat voor de meest wendbare en flexibele spelers, die zich doelbewust gingen richten op deze nieuwe realiteit, gelijk aan een zeer interessant tijdvak vol groeimogelijkheden.

Wie vandaag naar de haven of de petrochemie kijkt, ziet dan ook een nieuwe wereld waar in een razend tempo gewerkt wordt aan een groenere en betere wereld. Investeringsgroepen en bedrijfsleiders die het corona-alarm ter harte hebben genomen, beleven vandaag ontegensprekelijk flourishing times. De wereldwijde stijging in de energieprijzen maakt de situatie er uiteraard niet minder complex op, maar moet hierbij toch vooral begrepen worden als een extra accelerator. Zo investeren raffinaderijen de hoge winsten meer dan ooit opnieuw in de ontwikkeling van nieuwe en groenere energievormen zoals waterstof, waardoor innovatie in een nieuwe groeiversnelling terechtkomt.

Daarnaast schieten ook de recyclagebedrijven als paddenstoelen uit de grond. Omdat onze aardse bronnen zo goed als uitgeput zijn, worden er tal van processen ontwikkeld die helpen om de basisstoffen uit gebruikt materiaal te kunnen halen. Dit gaat over plastic afval, maar even goed over pakweg autobanden of organisch afval. De transitie naar dit nieuwe economische model op basis van recycling en upcycling is vandaag dus al erg duidelijk voelbaar.

Hoogstaande dienstverlening op langere termijn

Het is precies voor dit soort spelers dat LiNK Engineering Group het verschil maakt. Als technisch studie- en project staffing bureau is LiNK zeer nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Vanuit deze positie zijn we uitstekend geplaatst om klanten bij te staan in dit tijdperk van razendsnelle industriële omwentelingen. Door strategisch mee te denken met onze klanten zorgen we voor een verhoging van de wendbaarheid. Zo kan de vernieuwde realiteit sneller worden omarmd.

Dit tijdperk van nieuwe technologieën die in een ongezien tempo worden omgezet in realiteit, staat binnen de project business gelijk aan een torenhoge vraag naar hoogstaande dienstverlening die is gebaseerd op lange termijndoelstellingen. Dat is precies wat LiNK steeds vooropstelt. Door de aanwezige expertise zo goed mogelijk aan elkaar te linken op een duurzame manier proberen we het enorme potentieel dat in het huidige tijdvak zit vervlochten ten volle worden te benutten. The future is now.